Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυση Συνεταιριστικού Angel Investments Fund από τα μέλη της Πρωτοβουλίας One Hundred Start Ups

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 γεννήθηκε η πρωτοβουλία One Hundred Start Ups μέσα από την αγωνία των Ελλήνων νέων επιχειρηματιών για την επιτυχή δραστηριοποίησή τους στις διεθνείς αγορές και τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για κεφάλαιο υψηλού ρίσκου ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Από τότε, μετά από μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, συναντήσεων και συζητήσεων έγινε κοινός τόπος πως το μόνο που μπορεί να γίνει βραχυπρόθεσμα για την ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης και εξωστρέφειας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των νέων επιχειρηματιών σε κεφάλαιο εκκίνησης.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι νέοι Έλληνες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της προσπάθειας πραγμάτωσης της δημιουργικότητας τους σε βιώσιμη παραγωγική δραστηριότητα δίχως να διατρέχουν τον κίνδυνο της κοινωνικής, οικονομικής, ενδεχομένως και βιολογικής τους ακύρωσης εάν συμβεί ότι πιο προφανές: Να μην τα καταφέρουν με την πρώτη.

Για εμάς η επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά μαζικά. Πρέπει να μεταβληθεί σε ένα καθολικό δικαίωμα σε αντίθεση με ένα ταξικό & κληρονομικό προνόμιο που εκ των πραγμάτων ήταν μέχρι σήμερα.

Η τρέχουσα χρηματοοικονομική συγκυρία μας γεμίζει με θάρρος και αισιοδοξία. Η κατάρρευση της ένοχης επιχειρηματικότητας που χτίστηκε πάνω σε μια ευνοιοκρατική εμπορική σχέση με το κράτος, μόνο θετικά μπορεί να προσληφθεί.

Αναζητούμε μια νέα σχέση με την εργασία που θα έχει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα. Βασική κινητήρια δύναμή μας δεν είναι άλλη από την ευτυχία. Την καλή τύχη, την απέραντη χαρά που βιώνει ο δημιουργός βλέποντας το δημιούργημα του να τον υπερβαίνει.

Αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση και να λύσουμε μόνοι μας το μείζον πρόβλημα της διάθεσης κεφαλαίου εκκίνησης στους νέους επιχειρηματίες. Ιδρύουμε ένα Συνεταιριστικό Ταμείο Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας - ένα Early Stage Investments Fund & Start-up Accelerator σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία.

Θέτουμε στόχο τη συγκέντρωση αρχικού κεφαλαίου ύψους 500.000 €, ευελπιστώντας πως το ποσό που θα μαζέψουμε τελικά θα είναι πολύ υψηλότερο. Ορίζουμε την τιμή της μερίδας, της ελάχιστης συμμετοχής στον συνεταιρισμό, στα 100 € ώστε να επιτρέψουμε σε κάθε συμπολίτη μας να ενισχύσει με τις δυνάμεις του, μικρές ή μεγάλες, το όραμά μας για την κοινωνική, οικονομική & επιχειρηματική καινοτομία στην Ελλάδα.

Βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη σε ζητήματα διαφάνειας και διοίκησης. Λειτουργούμε ως πρότυπη συλλογικότητα με συνεχή δημόσια διάθεση των οικονομικών μας στοιχείων και των διοικητικών μας πράξεων.

Το καταστατικό του συνεταιρισμού θα αναρτηθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση στην παρούσα ιστοσελίδα ενώ η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού προγραμματίζεται για την Πέμπτη 20 Ιανουραρίου 2011 και ώρα 6:00 μμ στο Αμφιθέατρο που ευγενικά μας παραχώρησε η ΓΣΕΒΕΕ.

Οι νέοι επιχειρηματίες προχωράμε μπροστά. Ανακτούμε την αυτοπεποίθησή μας, λύνουμε το πρόβλημα της διάθεσης κεφαλαίου εκκίνησης, επιχειρούμε να πραγματώσουμε τη δημιουργικότητά μας και φέρνουμε πρόοδο & ανάπτυξη στην κοινωνία.

3 σχόλια:

 1. Θερμά συγχαρητήρια για την τόλμη και την αποφασιστικότητά σας. Είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτό τον καιρό...
  "Never doubt that a small group of thoughtful, committed people can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has."
  Margaret Mead, cultural anthropologist (1901-1978)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τέλεια κίνηση,
  περιμένουμε να δουμε πως θα πάει.
  Πρέπει ωστοσο να δωθεί μεγαλύτερη προβολή,
  αλλά και να ανακοιωθουν οι λεπτομέριες (διαφάνειας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. The wagering requirements are 40x, however there’s no hurt in claiming them since you’re not required to deposit. Wagering requirements for this bonus are 30x, and there’s a time limit of 14 days for players to complete the playthrough. Their specialties embody quantity of} bingo and keno video games, nicely as|in addition to} the top-rated arcade-like shooter sport, “ThunderCrash,” the SM카지노 place players can win up to as} $100,000.

  ΑπάντησηΔιαγραφή