Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ιδρυτική συνάντηση Παραρτήματος Αθήνας των Entrepreneur Commons

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 7:00 μμ έγινε η ιδρυτική συνάντηση του Παραρτήματος Αθήνας των Entrepreneur Commons!

Τόπος της συνάντησης ήταν το γραφείο του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" στην οδό Χαβρίου 9 - 6ος όροφος και πήραν μέρος περισσότεροι από 15 επιχειρηματίες, στην πλειοψηφία τους νέοι, από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σκοπός του Παραρτήματος Αθήνας των Entrepreneur Commons είναι η δημιουργία μιας ομάδας peer support για επιχειρηματίες. Στις συναντήσεις οι επιχειρηματίες αναφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες παρουσιάζοντας μια επιτυχία και μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Έτσι, σε πρώτο επίπεδο επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών, σε δεύτερο επίπεδο προωθούνται επιχειρηματικές συνέργιες ενώ, σε τρίτο επίπεδο να επιχειρηθεί η ανεύρεση κεφαλαίων που θα διατεθούν με τη μορφή δανείων σε μέλη του Παραρτήματος μέσα από ένα "peer selection process".

H επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μμ στο "Αλατοσπήλαιο Αθηνών" στην πλατεία Συντάγματος (οδός Φιλελλήνων 7, ισόγειο, εντός στοάς). Από εκεί και πέρα, οι συναντήσεις του Παραρτήματος θα γίνονται τη δεύτερη Πέμπτη κάθε μήνα σε τόπο που θα ορίζεται κατά την προηγούμενη συνάντηση.

Τα μέλη του Παραρτήματος Αθήνας των Entrepreneur Commons θα έχουν πρόσβαση στην αντίστοιχη διεθνή κοινότητα που είναι προσβάσιμη στο www.entrepreneurcommons.org

Προσκαλούμε τους έλληνες επιχειρηματίες όλων των κλάδων είτε να πάρουν μέρος στο πρώτο παράρτημα που ιδρύθηκε στις 15/7 ή να δημιουργήσουν νέα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες σκοπεύουμε να προσφέρουμε αλληλοβοήθεια και υποστήριξη με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και συνολικά την πρόοδο της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου