Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Aγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Καλό Μήνα !


Σε 15 ημέρες από σήμερα ξεκινάει και στην Ελλάδα η 2η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας από 16 - 22 Νοεμβρίου 2009. Το όραμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας αποτελεί την δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος επιχειρηματικά σκεπτόμενων νέων ανθρώπων με άμεσο στόχο την δημιουργία επιχειρήσεων, νέων καινοτόμων θέσεων εργασίας και την καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας.

Μέσα από τις δράσεις της 2ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας έχουμε ως στόχο την έμπνευση, την διασύνδεση, την συμβουλευτική αλλά και την ενεργό εμπλοκή νέων ανθρώπων κάτω των 30 ετών στην δημιουργία επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στην γενικότερη καλλιέργεια της επιχειρηματικής τους κουλτούρας και την ταυτόχρονη απενοχοποίηση της. Στόχος είναι η έξαρση της δημιουργίας των νέων από ολόκληρη την Ελλάδα να μετατραπεί σε ουσιαστικό παραγωγικό αποτέλεσμα τόσο απαραίτητο για την Ελληνική οικονομία.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών ως οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στέλνει ανοικτό κάλεσμα σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας (φυσικά πρόσωπα, φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα κ.λ.π) για την άμεση και ενεργό συμμετοχή τους στην δημιουργία δράσεων προβολής και προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια από 16 - 22 Νοεμβρίου 2009. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα ανοικτό παγκόσμιο γεγονός. Ως σεβασμός στην μνήμη του Πολυτεχνείου δεν θα διοργανωθούν δράσεις την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ήδη από πέρυσι την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αλλά και του Δήμου Αθηναίων.

Η ενεργός συμμετοχή όλων μας και από κάθε γωνία της χώρας είναι σημαντική για την ουσιαστική επιτυχία της 2ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας καθώς η διασύνδεση των νέων ανθρώπων και επιχειρηματιών της χώρας μέσα από τις δράσεις της σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν παράγοντα επιτυχίας για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων έντασης γνώσης και πράσινης ανάπτυξης που είναι απαραίτητες για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στην χώρας μας.


Φιλικά,


Ανδρέας Στεφανίδης
Γενικός Γραμματέας
Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών
info@esyne.gr
www.esyne.gr

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να υπάρξει αναμετάδοση των ομιλιών για όσους δε μπορούν να ταξιδέψουν Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή